Blogs

Welke verf je moet gebruiken

Interieur verf kan in elke kamer van uw huis worden gebruikt. Er zijn echter enkele verschillen tussen interieurverven, afhankelijk van waar het zal worden aangebracht. Keuken- en badkamerverven zijn bijvoorbeeld meestal halfglans of glanzend voor eenvoudige reiniging. Slaapkamer muurverf kan plat of satijn zijn. Muurverven in de woonkamer kunnen plat, satijn, eierschaal of halfglans zijn, afhankelijk van de look die u wilt, maar blijf weg van glanzende afwerkingen in gebieden met veel verkeer omdat ze gemakkelijk vingerafdrukken en slijtage vertonen. Trimverven zijn verkrijgbaar in alle afwerkingsniveaus, waaronder hoogglans, halfglans, eierschaal en satijn.

Interieur verf 

De beste verf voor het interieur van uw huis is een gemakkelijke keuze. Interieurverven zijn geformuleerd om schimmel en vocht te weerstaan, plus ze zijn gemakkelijk schoon te maken als er spetters optreden. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende afwerkingen - plat, eierschaal, satijn en halfglans of glanzend - afhankelijk van wat u verkiest.

Keuken- en badkamerverven gebruiken vaak halfglans of glanzende afwerkingen omdat ze gemakkelijk reinigbaar moeten worden gehouden. Als u de kleur of het uiterlijk van platte verf wilt, maar toch wilt beschermen tegen vocht en vlekken, zijn er waterbestendige acrylverf die precies dat doen!

Binnenverven kunnen direct op de meeste oppervlakken worden aangebracht met behulp van een kwast of roller. Zorg ervoor dat u primer gebruikt op nieuwe gipsplaten, houtwerk of andere poreuze oppervlakken.

Interieur verf is geformuleerd om aan de binnenkant van uw huis te worden aangebracht. Interieur verf is ontworpen om meeldauw en vocht te weerstaan, plus het is gemakkelijk schoon te maken als er spetters optreden. Verf is verkrijgbaar in alle afwerkingsniveaus en kleuren, zodat u precies kunt vinden wat u nodig hebt.

Buitenverf is geformuleerd om aan de buitenkant van uw huis te worden aangebracht. Het is perfect voor elk buitenoppervlak, inclusief hout, vinyl, aluminium gevelbeplating en meer.

Keuken- en badkamer verf zijn meestal halfglans of glanzend voor eenvoudige reiniging.

De beste manier om je verf te kiezen is door naar de muren te kijken en uit te zoeken wat voor soort afwerking je wilt. In de meeste gevallen wilt u een semi-glanzende of glanzende afwerking voor keuken- en badkamer wanden. Dit type verf is gemakkelijk schoon te maken en helpt voorkomen dat vuil aan de muur blijft plakken, zodat het later niet verschijnt in de vorm van slijtage en krassen. Als je niet zeker weet wat voor soort verf je nodig hebt, bekijk dan onze lijst met de beste interieur verven voor elke kamer in je huis.

Slaapkamer muurverf plat of satijn?

De juiste slaapkamer muurverf kan helpen om je slaapkamer er levendiger en vrolijker uit te laten zien. Denk bij het kiezen van het juiste type verf voor een slaapkamer na over wat je wilt dat je kamer zegt. Wilt u dat gasten onder de indruk zijn van uw ontwerp keuzes? Of wil je dat ze gezellig in hun bed liggen en zo snel mogelijk in slaap vallen?

Slaapkamer muurverf kan plat of satijn zijn. Platte verven zijn geweldig voor slaapkamers omdat ze geen glans of glans in zich hebben, dus ze zullen geen licht in de kamer reflecteren zoals glanzende verven dat zouden doen. Dit is vooral belangrijk als er geen raambekleding in de kamer is, waardoor natuurlijk licht doorlaat, maar het ook moeilijk is voor mensen die gevoelig zijn voor licht (zoals ik) om voldoende slaap te krijgen! Platte verven hebben ook de neiging om sneller te drogen dan andere soorten afwerkingen, dus als ik mijn muren om de een of andere reden snel moet schilderen voordat gasten arriveren, dan zou dit perfect voor mij zijn - net als vandaag toen ik mijn vrienden gisteravond had!

Satijnen afwerkingen zijn een andere optie voor slaapkamers omdat ze net genoeg reflectie bieden zonder overdreven helder of glanzend te zijn zoals glanzende afwerkingen anders zouden zijn; deze afwerking werkt echter meestal niet goed met hoge plafonds omdat stofdeeltjes er niet gemakkelijk op blijven plakken vanwege de gladde oppervlaktetextuur.

Muurverven in de woonkamer kunnen plat, satijn, eierschaal of halfglans zijn, afhankelijk van de look die u wilt, maar blijf weg van glanzende afwerkingen in gebieden met veel verkeer omdat ze gemakkelijk vingerafdrukken en slijtage vertonen.

Bij het schilderen van een woonkamer heb je meer flexibiliteit in het type verf dat je kiest. Je kunt een platte, halfglans of eierschaal afwerking op muren gebruiken. Platte verven zijn goed voor slaapkamers omdat ze niet zoveel slijtage en vingerafdrukken laten zien als andere afwerkingen. Halfglans verven zien er geweldig uit in keukens omdat ze niet zo gemakkelijk vlekken vertonen als matte afwerkingen en meer licht afgeven dan platte verven. Eierschaal afwerkingen reflecteren licht goed en verbergen ook kleine onvolkomenheden, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers met constante blootstelling aan vocht of waterschade door stomende douches of baden. Gebruik voor trim en deuren satijn of halfglans om een hoogglans uiterlijk te voorkomen dat gebreken kan benadrukken in gebieden waar de deur de muur ontmoet (zoals accentlijsten). Gebruik plat op binnendeuren, zodat u nog steeds kunt zien wat er achter zit wanneer ze gesloten zijn zonder te worden afgeleid door reflecties van hun oppervlakken. Trimverven zijn verkrijgbaar in alle afwerkingsniveaus, waaronder hoogglans, halfglans, eierschaal en satijn.

Trimverven zijn verkrijgbaar in alle afwerkingsniveaus, waaronder hoogglans, halfglans, eierschaal en satijn. Hoogglans sierverf zorgt ervoor dat een kamer er moderner uitziet dan andere afwerkingen, maar het kan moeilijk te matchen zijn met andere muurkleuren. Semi-glanzende sierverf is een goede keuze voor de meeste kamers omdat het gemakkelijker te matchen is met muurkleuren en een betere glans heeft dan platte of matte afwerkingen.

Als u op zoek bent naar een nog gladdere afwerking die niet zozeer penseelstreken vertoont als semi-glanzende of eierschaal verven (waardoor uw trim er goedkoop uit kan zien), kies dan in plaats daarvan voor satijnen trimverf. Het kiezen van interieur verf zal gemakkelijker zijn als u weet waar u van plan bent het te gebruiken.

Bepaal welk type muren je schildert en hoeveel muurruimte er is. Je moet dit weten omdat verschillende verven beter bedekken op verschillende oppervlakken. Verf met vlakke afwerking is bijvoorbeeld het beste voor het bedekken van grote gebieden met weinig textuur; semi-glanzende en glanzende afwerkingen zijn goed voor het bedekken van getextureerde muren zoals getextureerd behang, baksteen of steen.

Ontdek hoeveel verf u nodig hebt voor elke toepassing, zodat de klus goed uitkomt zonder verspilling van materialen of geld dat wordt uitgegeven aan extra verf die mogelijk niet wordt gebruikt voordat de vervaldatum verstrijkt (sommige merken zijn beter dan andere in het handhaven van de kwaliteit in de loop van de tijd). Probeer indien mogelijk enkele monsters voordat u een volle bus of emmer koopt; vraag vrienden die onlangs hebben geschilderd wat ze hebben gebruikt en waarom ze ervoor hebben gekozen, inclusief of ze al dan niet onvolkomenheden hebben gevonden na het aanbrengen van hun eigen jassen.

Conclusie

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle keuzes, maar onthoud dat het een proces is. Begin met uw budget en onderzoek vervolgens elk type verf. Zodra u uw opties hebt beperkt, bekijkt u voorbeelden persoonlijk en vraagt u advies aan een expert (zoals een ontwerper of schilder). Je kunt ook wat testen doen op stukjes hout, zodat je precies weet welke look je wilt voordat je met volle kracht een hele kamer of huis gaat schilderen!